Skip to end of metadata
Go to start of metadata

De module FieldPay biedt u de mogelijkheid om te berekenen wat de werktijd en de uit te keren  reisvergoeding per medewerker per dag is; de reisvergoeding  gebaseerd op de Bouw CAO of op de bij uw bedrijf gehanteerde regelgeving. Tevens biedt FieldPay de mogelijkheid om de door de applicatie berekende gegevens, waar nodig, te muteren. In dit hoofdstuk informeren wij u over de berekening van de reistijdvergoeding. Voor de berekening van de werktijd verwijzen wij u naar hoofdstuk ‘Geautomatiseerde werktijd (en overuren) berekening. Voor de mutatie van gegevens verwijzen wij u naar hoofdstuk ‘Muteren van gegevens'. 

Indien binnen uw bedrijf medewerkers naast hun werktijd recht hebben op reistijdvergoeding, is het van belang dat in de registratie van de gegevens onderscheid gemaakt wordt tussen deze werktijd en reistijd. Fleet Complete heeft hiervoor de dienstenberekening ontwikkeld. Het onderscheid tussen werk- en reistijd wordt dynamisch berekend.

Dienstenberekening

Iedere dag wordt bekeken of er een dienst berekend kan worden. Een dienst bestaat uit een heenreis, werktijd en een terugreis. Het dagelijks berekenen van diensten, betekent dat u vandaag de diensten van gisteren al kunt beoordelen en accorderen. Op zondag wordt ook nog een wekelijkse berekening uitgevoerd. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal ingestelde diensten per week en eventueel door u reeds aangebrachte correcties/accorderingen.

Basisregels

Het berekenen van diensten gebeurt in eerste instantie volgens drie basisregels:

  • Huisadres

Een dienst wordt berekend  aan de hand van het “huisadres”. Dit staat tussen aanhalingstekens omdat het huisadres iedere dag opnieuw wordt berekend. Het is het adres waar men de meeste tijd doorbrengt op die dag/ in die week. In de meeste gevallen komt dit huisadres overeen met het adres wat op medewerker niveau is ingevoerd in Fielddesk. Indien dit niet overeenkomt (men vertrekt de hele week vanaf een onbekend adres maar het is wel steeds hetzelfde adres) dan kan dus wel de dienst berekend worden. In een dergelijk berekende dienst wordt ook de reistijd berekend maar de kans bestaat dat ze niet als vergoed wordt gekenmerkt. Dergelijke ritten moeten gewijzigd worden via ‘muteren gegevens’.

  • Korte stop

Vervolgens wordt naar korte stops gezocht binnen de bepaalde dienst. Indien een stop langer duurt dan is ingesteld, start de werktijd.

  • Diensten per week

Uiteindelijk wordt op zondag ook nog een weekberekening uitgevoerd. Het systeem analyseert de gegevens over een  weekHet systeem gaat op zoek naar het maximaal aantal diensten dat aangegeven is bij ‘aantal diensten per week’. Indien het aantal diensten meer is dan opgegeven in de instellingen dan worden de meest logische diensten geselecteerd (gebaseerd op de duur). Indien iemand op een zakelijk adres is geweest, wordt altijd een dienst berekend, ook indien deze het maximaal aantal diensten per week overschrijdt. In een week moeten minimaal twee diensten voorkomen. Indien u gedurende week al diensten muteert en accordeert, worden deze echter niet meer beïnvloed door de weekbepaling. Deze worden automatisch als diensten van de betreffende week overgenomen.

Dynamisch

De automatische berekening wordt geoptimaliseerd door:

  • Zelflerend systeem

Het systeem kent een algoritme wat patronen herkent; komt iemand vaak op een bepaald adres, komen andere collega’s veel op dit adres etc. Zo wordt de automatische dienstenberekening geoptimaliseerd.

  • POI’s

Door in het systeem bekend te maken wat zakelijke, privé etc. adressen zijn ‘helpt’ u het systeem beter te bepalen wat werktijd is.U kunt POI’s aanmaken (Benoemen van locaties (POI)') en importeren (verwijzing import poi’s). Aan die POI hangt vervolgens een typering die ‘mee’ bepaalt of een locatie een werkadres is of niet.

  • Muteren/goedkeuren

Door gebruik te maken van het dienstenscherm in FieldPay kunt u de voorgestelde diensten bekijken, muteren (verwijzing naar hf muteren) en goedkeuren. Uw wijzigingen worden door het systeem onthouden en een volgende keer automatisch toegepast. Ook zo wordt optimaliseert u de dienstenberekening.

Instellingen

Voordat de dienstenberekening plaatsvindt, moet u een aantal zaken instellen:

Activering dienstenberekening

U moet per medewerker(groep) bepalen of de dienstenberekening geactiveerd moet worden

  1. Ga naar de module ‘Management’
  2. Ga naar de optie ‘tijdrooster’ onder menu ‘Instellingen’
  3. Bepaal of je de dienstenberekening per medewerkersgroep of per medewerker in wilt stellen;

    Per medewerkersgroep: klik op de knop [wijzig] achter de betreffende medewerkersgroep

    Per medewerker: klik op de knop [+] voor de betreffende medewerkersgroep en klik vervolgens op de knop [wijzig] voor de betreffende medewerkers. De instelling 'default tijdtabel' wordt gedeactiveerd als de medewerker instellingen anders ingesteld zijn dan de medewerkgroep instellingen.

  4. Open het tabblad ‘dienstenberekening’
  5. Geef in hoeveel diensten er maximaal per week berekend moeten worden en of er meerdere diensten per dag voor kunnen komen (bijvoorbeeld ploegendiensten)



  6. Klik [ok]

Fieldpay in gebruik

U moet per medewerker(groep) aangegeven dat voor de medewerker de diensten berekend moeten worden

  1. Ga naar de module ‘FieldPay’
  2. Klik de optie 'Instellingen reistijd' aan
  3. Bepaal of je het gebruik van FieldPay per medewerkersgroep of per medewerker in wilt stellen;
    1. Per medewerkersgroep: klik op de knop [wijzig] achter de betreffende medewerkersgroep
    2. Per medewerker: klik op de knop [+] voor de betreffende medewerkersgroep en klik vervolgens op de knop [wijzig] voor de betreffende medewerkers. De instelling 'default tijdtabel' wordt gedeactiveerd als de medewerker instellingen anders ingesteld zijn dan de medewerkgroep instellingen.
  4. Geef aan of FieldPay in gebruik is



  5. Klik [ok[

Korte stop

De tijdsduur van de kort stop moet ingegeven worden

  1. Ga naar de module ‘FieldPay’
  2. Klik de optie 'Instellingen reistijd' aan;



  3. Geef bij 'maximale stoptijd' de tijdsduur van de korte stop aan;
  4. Geef bij 'maximum stoptijd geldt per bezoek' aan of de ingevulde stoptijd geldt per stop of voor de totale duur van de tussenstops;
  5. Geef [bevestigen] om de instellingen te bevestigen

Gebruik van een  tijdrooster

U kunt per medewerker(sgroep) een tijdschema instellen. In dit scherm bepaalt u de woonwerk tijdblokken: de dienstenberekening houdt bij de bepaling van reis- en werktijd vervolgens rekeningen met deze instellingen. Bovendien komen enkel de ritten gereden binnen dit blok, voor vergoeding in aanmerking.

Het instellen van de tijdschema's vindt u in de module 'Management' onder het menu 'Instellingen'.



  1. Klik de optie 'Tijdroosters' aan;
  2. Bepaal of je het tijdschema per medewerkersgroep of per medewerker in wilt stellen;
    1. Per medewerkersgroep: klik op de knop [wijzig] achter de betreffende medewerkersgroep
    2. Per medewerker: klik op de knop [+] voor de betreffende medewerkersgroep en klik vervolgens op de knop [wijzig] voor de betreffende medewerkers. De instelling 'default tijdtabel' wordt gedeactiveerd als de medewerker instellingen anders ingesteld zijn dan de medewerkgroep instellingen.
  3. Het geopende scherm toont u 4 tabbladen. Op het tweede tabblad 'Weekdagen' geeft u aan welk tijdrooster u wenst te gebruiken. Bij 'eind privé' en 'start arbeid' geeft u het tijdblok voor de heenreis aan en bij 'einde arbeid' en 'start privé' het tijdblok voor de terugreis.
  4. Geef [ok] om de instellingen te bevestigen


Indien u de reisvergoeding wilt berekenen op basis van de ritten die gereden zijn binnen het tijdrooster, is het van belang dat u dit aangeeft in de ‘reistijdinstellingen’ in FieldPay.

  1. Klik de optie 'instellingen reistijd' aan;
  2. Vink de optie ‘berekening op basis van tijdrooster’ aan
  3. Geef [bevestigen] om de instellingen te bevestigen



Aan de hand van deze instellingen worden de diensten berekend. Uiteindelijk gelden binnen de diensten de volgende definities:

Start heenreis

Het tijdstip van ‘start werk’ minus de totale rittijd die heeft plaatsgevonden tussen de ingestelde grens ‘einde privé’ en de grens ‘start arbeid’ (ritten die de grens ‘einde privé overlappen worden enkel voor het gedeelte binnen de genoemde grenzen meegenomen). Hebben er geen ritten plaatsgevonden binnen de grenzen dan is ‘start heenreis’ gelijk aan ‘start werk’.

Start werk

De eindtijd van de laatste rit die eindigt tussen de ingestelde grens ‘einde privé’ en de grens ‘start arbeid’. Indien een rit de grens ‘start arbeid’ overlapt dan is start werk gelijk aan de grens ingesteld bij ‘start arbeid’.

Einde werk

De starttijd van de eerste rit die start tussen de ingestelde grens ‘einde arbeid’ en de grens ‘start privé’. Indien een rit de grens ‘einde arbeid’ overlapt dan is einde werk gelijk aan de grens ingesteld bij ‘einde arbeid’.

Einde terugreis

Het tijdstip van ‘einde werk’ plus de totale rittijd die heeft plaatsgevonden tussen de ingestelde grens ‘einde arbeid’ en de grens ‘start privé’ (ritten die de grens ‘start privé’ overlappen worden enkel voor het gedeelte binnen de genoemde grenzen meegenomen). Hebben er geen ritten plaatsgevonden binnen de grenzen dan is ‘einde terugreis’ gelijk aan ‘einde werk’.

KM heenreis

Alle kilometers van de ritten die hebben plaatsgevonden tussen de ingestelde grens ‘einde privé’ en de grens ‘start arbeid’ (ritten die de grenzen ‘einde privé’ of ‘start arbeid’ overlappen worden enkel voor het gedeelte binnen de genoemde grenzen meegenomen; het aantal kilometers wordt berekend op basis van de verhouding “tijdsduur van de rit dat binnen de grenzen valt / totale tijdsduur van de rit”). Hebben er geen ritten plaatsgevonden binnen de grenzen dan is ‘KM heenreis’ gelijk aan 0.

KM terugreis

Alle kilometers van de ritten die hebben plaatsgevonden tussen de ingestelde grens ‘einde arbeid’ en de grens ‘start privé’ (ritten die de grenzen ‘einde arbeid’ of ‘start privé’ overlappen worden enkel voor het gedeelte binnen de genoemde grenzen meegenomen; het aantal kilometers wordt berekend op basis van de verhouding “tijdsduur van de rit dat binnen de grenzen valt / totale tijdsduur van de rit”). Hebben er geen ritten plaatsgevonden binnen de grenzen dan is ‘KM terugreis’ gelijk aan 0.

Let op!

  • Bij het berekenen van de bovenstaande gegevens, worden ritten met het kenmerk ‘privé’ buiten beschouwing gelaten.
  • Bij gebruik van het tijdrooster dient u dus rekening te houden met het volgende: Als een ‘start arbeid’ in het tijdrooster is ingesteld op 8 uur en iemand start zijn eerste rit om 9.00 uur en eindigt deze om 10 uur, dan is start werk ‘8:00’!
  • Het berekenen van bovenstaande gegevens gebeurt dagelijks over de afgelopen 14 dagen. Als er diensten worden gemuteerd, moet de week geaccordeerd worden anders gaan de wijzigingen verloren.

Woonwerk berekenen op basis van schakelaar

Bij de reistijd berekening (heenreis en terugreis) wordt geen rekening meer gehouden  met de zakelijk/woonwerk stand van de schakelaar. kan niet meer berekend worden op basis van de schakelaar.

Let op!

Incorrect berekende diensten kunnen gemuteerd/toegevoegd worden via het dienstenscherm ('Muteren van gegevens').

Verder kunnen diensten per medewerker/periode na het wijzigen van instellingen herberekend worden (module Management, optie 'herberekenen diensten'). Deze herberekening houdt geen rekening met eerdere mutaties die zijn verricht aan het aanpassen van de diensten (heenreis/terugreis bepalen) maar houdt wel rekening met eerdere mutaties aan de rittypes.

Voer deze herberekening nooit uit op werkdagen van 07.00 - 19.00 uur.

Regels voor reisvergoeding

Rekening houdend met bovengenoemde instellingen, bepaalt uiteindelijk de dienstenberekening wat de heenreis, de werktijd en de terugreis is. De tijd en/of km van de bepaalde heenreis en terugreis worden vervolgens tegen ingestelde regels voor reisvergoeding berekening gehouden.

Indien de heenreis valt op dag 1 en de terugreis valt op dag 2 dan wordt de vergoeding in zijn geheel gepresenteerd op dag 1. Deze berekeningen vinden plaats onafhankelijk van het tijdstip van werken, dus ook nachtdiensten worden meegenomen.

Reisvergoeding wordt berekend op basis van een aantal regels. Deze worden hier besproken.

Tarief medewerker

Per medewerker kan aangegeven worden tegen welk tarief de berekende uren betaald moeten worden. Dit is geen verplichte instelling. In geval van de Belgische cao plaatst u dit altijd op 1.

  1. Ga naar de module ‘FieldPay’
  2. Klik de optie 'Instellingen reistijd' aan
  3. Bepaal of je het tijdschema per medewerkersgroep of per medewerker in wilt stellen;

    1. Per medewerkersgroep: klik op de knop [wijzig] achter de betreffende medewerkersgroep
    2. Per medewerker: klik op de knop [+] voor de betreffende medewerkersgroep en klik vervolgens op de knop [wijzig] voor de betreffende medewerkers. De instelling 'default tijdtabel' wordt gedeactiveerd als de medewerker instellingen anders ingesteld zijn dan de medewerkgroep instellingen.
  4. Geef het tarief in



  5. Klik [ok]

Ritten die in aanmerking komen voor vergoeding

Afhankelijk van het rittype van een rit, komt een rit wel of niet voor vergoeding in aanmerking. Rittypes die voor vergoeding in aanmerking komen, dienen geactiveerd te worden. 

  1. Ga naar de module ‘FieldPay’
  2. Klik de optie 'Instellingen reistijd' aan
  3. Bepaal of je de rittypes per medewerkersgroep of per medewerker in wilt stellen;

    1. Per medewerkersgroep: klik op de knop [wijzig] achter de betreffende medewerkersgroep
    2. Per medewerker: klik op de knop [+] voor de betreffende medewerkersgroep en klik vervolgens op de knop [wijzig] voor de betreffende medewerkers. De instelling 'default tijdtabel' wordt gedeactiveerd als de medewerker instellingen anders ingesteld zijn dan de medewerkgroep instellingen.
  4. Selecteer de rittypes



  5. Klik [ok[

Vergoede afstand

De afstand (van de te vergoeden ritten) bepaalt welke rekenregels worden gehanteerd. De Bouw cao keert bijvoorbeeld bij een bepaalde afstand een vergoeding uit die gebaseerd is op een gemiddelde snelheid; bij een grotere afstand wordt de werkelijke reistijd uitgekeerd. Van belang is dus te bepalen welke afstandsintervallen gelden en of de afstand van de heenreis en de terugreis apart tegen de tabel moet worden gehouden, als totaal of juist als gemiddelde.

Het bepalen van de afstandsintervallen vindt u in de module 'FieldPay' bij de menuoptie 'Afstandstabellen'.



  1. Klik de optie 'Afstandstabellen' aan;
  2. Klik op [toevoegen];
  3. Geef een naam in en klik op [ok]
  4. Klik op [+] voor de aangemaakte afstandstabel
  5. Klik op [toevoegen] en voeg zoveel intervallen toe als nodig is. Het eerste interval begin met 0 en het laatste interval eindt met 'oneindig'.

Verder is van belang te bepalen op welke wijze de afstand tegen de tabel gehouden wordt. In te stellen in de module 'FieldPay' bij de menuoptie 'Reistijd instellingen'.



  • apart: de heenreis en de terugreis worden afzonderlijk tegen de rekentabel gehouden
  • totaal: de totale afstand van de heenreis en de terugreis wordt tegen de rekentabel gehouden
  • gemiddeld: de gemiddelde afstand van de heenreis en de terugreis wordt tegen de rekentabel gehouden

Deze instelling geldt voor alle medewerkers binnen het bedrijf en kan dus niet per medewerkersgroep bepaald worden!

Type vergoeding

De type vergoeding wordt ingesteld per medewerkersgroep. Vervolgens kunt u de rekenmethode instellen per afstandsinterval en per type medewerker; type medewerker is afhankelijk van de rol die de medewerker in het voertuig heeft gehad; alleenrijder, chauffeur of meerijder (zie hoofdstuk 'Registratiesystemen').

Het instellen van de rekenmethode vindt u in de module 'FieldPay' onder het menu 'Rekentabellen'.



  1. Klik de optie 'Rekentabellen' aan;
  2. Klik op [+] voor de medewerkersgroep waarvan u de rekentabel wilt invullen;
  3. Klik op [toevoegen];
  4. Selecteer bij 'instellingen rittabel' de geldende afstandsinterval en geef een ingangsdatum in vanaf wanneer de rekentabel geldig is;
  5. Klik op wijzig voor één van de afstandstabellen en vervolgens per medewerkerstype de rekenmethode in:
    • Specifieke waarde: vul het aantal te vergoeden uren in (1 decimaal)
    • Gem. snelheid: vul de gemiddelde snelheid in op basis waarvan de vergoeding moet worden berekend
    • Werkelijke rittijd: de vergoeding wordt gebaseerd op de werkelijke reistijd.
    • Vergoeding per KM: hier kunt u een aantal eurocent in voeren. De te vergoeden afstand zal dan met dit bedrag vermenigvuldigd worden

6. Klik op [ok] als de instellingen akkoord zijn.

Eigen reistijd aftrek

Het komt voor dat een deel van de woonwerktijd vergoed wordt en een deel als 'eigen reistijd (franchise)' wordt beschouwd. De hoeveelheid tijd die als eigen reistijd wordt beschouwd is per medewerker(sgroep) en per type medewerker instelbaar. 
Het instellen van de eigen reistijd vindt u in de module 'FieldPay' onder de menuoptie 'Reistijd instellingen'.

  1. Bepaal of je de eigen reistijd per medewerkersgroep of per medewerker in wilt stellen;

    • Per medewerkersgroep: klik op de knop [wijzig] achter de betreffende medewerkersgroep
    • Per medewerker: klik op de knop [+] voor de betreffende medewerkersgroep en klik vervolgens op de knop [wijzig] voor de betreffende medewerkers. De instelling 'default tijdtabel' wordt gedeactiveerd als de medewerker instellingen anders ingesteld zijn dan de medewerkgroep instellingen.
  2. Het geopende scherm toont u 1 tabblad waarop u de eigen reistijd aftrek in kunt geven.



  3. Vul de eigen reistijd aftrek per medewerkertype (alleenrijder, bestuurder en/of meerijder). Let erop dat het opgegeven aantal in minuten is en geldt voor enkele reis. Dus hanteert u een uur eigen reistijd aftrek per dag dan geeft u hier 30 minuten in.
  4. Geef [ok] om de instellingen te bevestigen

Vervolgens bepaalt u ook of de ingestelde eigen reistijd aftrek geldig is voor de door u gehanteerde rekentabel.

Het activeren van de eigen reistijd aftrek vindt u in de module 'FieldPay' onder de menuoptie 'Rekentabellen'.



  1. Klik de optie 'Rekentabellen' aan;
  2. Klik op [+] voor de medewerkergroep waarvan u aftrek wilt activeren;
  3. Klik op [wijzig] voor de betreffende rekentabel;
  4. Hier kunt u per medewerkertype bepalen of de eigen reistijd aftrek geactiveerd moet worden
  5. Geef [ok] om de instellingen te bevestigen

Herberekenen reisvergoeding

Indien instellingen gewijzigd worden is het mogelijk direct een herberekening van de reisvergoeding te laten uitvoeren.

Dit vindt u in de module 'FieldPay' onder het menu 'Overzicht'.

  1. Selecteer de periode die u wilt herberekenen;
  2. Klik op [herbereken reistijdinstellingen].

Rapportage reisvergoeding

Er zijn twee manieren om de berekende vergoedingen op te vragen in Fielddesk.
We beschikken over een rapportage in FieldPay en in FieldLog.

Rapportage FieldPay

Het voordeel van deze rapportage is dat iedere wijziging direct wordt doorgerekend en u dus meteen de te vergoeden reistijd beschikbaar heeft. Nadeel is dat deze rapportage niet als mail gestuurd kan worden en slechts medewerker voor medewerker als bestand geëxporteerd /geprint kan worden. 
Deze rapportage vindt u in de module 'FieldPay' onder het menu 'Reistijd'.



  1. Klik de optie 'Overzicht' aan;
  2. Selecteer de periode waarvan u de vergoeding wenst te zien;
  3. U ziet nu direct de totale vergoeding per medewerker.
  4. Indien u meer details wenst, klikt u op [+] voor de medewerker waarvan u de reisvergoeding wilt zien;


De volgende kolommen worden getoond:

Datum

Datum

Tijd huis-werk

Indien dienstenberekening is uitgevoerd, wordt hier de tijd van de heenreis getoond

Km huis-werk

Indien dienstenberekening is uitgevoerd, wordt hier de afstand van de heenreis getoond

Tijd werk-huis

Indien dienstenberekening is uitgevoerd, wordt hier de tijd van de terugreis getoond

Km werk-huis

Indien dienstenberekening is uitgevoerd, wordt hier de afstand van de terugreis getoond

Totale tijd

Optelling van kolom 'tijd huis-werk' en 'tijd werk-huis'

Totale afstand

Optelling van kolom 'km huis-werk' en 'km werk-huis'

Berek. Tijd

De totaal berekende reis vergoeding

Vergoeding

In geval er gekozen is voor de rekenmethode 'vergoeding per km', wordt hier het uit te keren bedrag getoond.
In geval er gekozen is voor een andere rekenmethode wordt hier de vergoeding getoond die gebaseerd is op
een vermenigvuldiging van de tijd uit de kolom 'Berek. Tijd' en het ingestelde uurloon bij de medewerker.

Ritdetails

Via dit icoon kunt u alle ritten van de dag in detail (met een grafische weergave op de kaart) bekijken

Rapportage FieldLog

In de FieldLog is een speciale rapportcategorie beschikbaar gesteld 'FieldPay rapporten' waarin u kolommen betreffende reistijdvergoeding kunt tonen. Deze worden alleen weergegeven als de diensten zijn berekend. De kolommen zijn in het selectie menu allen gegroepeerd onder de kolom groep 'reis (WW) data'. (' Rapportage (op uitzonderingen)').

Dit gaat als volgt:

  1. Start de module FieldLog;
  2. Selecteer een 'diensten' rapport waaraan u FieldPay kolommen wilt toevoegen;
  3. Ga naar het menu 'beheer overzichten' en kies 'selecteer kolommen';
  4. Klik op de groep 'reistijd (Fpay)' en activeer de door u gewenste kolommen
  5. Klik op [ok] als de instellingen akkoord zijn.

De volgende kolommen zijn beschikbaar:

Tijd totaal

De uren die vallen binnen de heen- en terugreis en dus voor vergoeding in aanmerking komen

KM totaal

De km die vallen binnen de heen- en terugreis en dus voor vergoeding in aanmerking komen

Reistijd verg. (dec.)

De euro’s die, na het toepassen van de regels in FieldPay, vergoed moeten worden aan de medewerker.

Reistijd verg. (hh:mm)

De reisuren die, na het toepassen van de regels in FieldPay, vergoed moeten worden aan de medewerker.

Reistijd verg. (dec.)

De Reisverg. (bruto) na verrekening met de kolom ‘leegloop’ (zie hoofdstuk Geautomatiseerde werktijd (en overuren) berekening).

Reistijd verg. (hh:mm)

De Reisverg. (bruto) na verrekening met de kolom ‘leegloop’ (zie hoofdstuk Geautomatiseerde werktijd (en overuren) berekening).

Let op!
Kolom einde heenreis hoeft niet gelijk te zijn aan start werktijd. Het verschil zijn de korte stops waarvan is ingesteld dat ze niet als reistijd moeten worden meegenomen.

Reistijd verrekenen met werktijd

Indien u ook gebruik maakt van de geautomatiseerde werktijdberekening van Fielddesk, kunt u ervoor kiezen om de te vergoeden reistijd te laten verrekenen met tekort gewerkte tijd ('Geautomatiseerde werktijd (en overuren) berekening'). 

Het instellen van deze optie vindt u in de module 'FieldPay' onder het menu 'Reistijd instellingen'.



  1. Klik de optie 'Instellingen reistijd' aan;
  2. Geef bij 'Tekorte werktijd compenseren met reistijd' aan of u de reistijd wenst te verrekenen met tekort gewerkte tijd.

De tekort gewerkte tijd wordt  getoond in de kolom ‘leegloop’. 

In FieldLog kunt u in de FieldPay rapporten, de kolom ‘Reistijd (netto)’ (kolomgroep ‘Reistijd (FPay)’)  toevoegen. Indien de kolom leegloop gevuld is zal de kolom ‘Reistijd’ met dat aantal uren, minuten verminderd worden. Dit resulteert in de kolom Reisverg. ‘(netto)’.